7 Enfocaments erronis de la Transformació Digital

 In Marqueting

En moltes ocasions, els conceptes nous al món empresarial tendeixen a dispersar-se i a confondre’s al moment de la seva aplicació.

La Transformació Digital no és una excepció. Últimament, la necessitat d’iniciar un procés de canvi imprescindible, crea a l’hora de la seva implementació una sèrie de dubtes que poden produir por i per tant paralització i frustració davant els processos de millora.

Voldria donar una pinzellada per concretar alguns aspectes de la Transformació Digital que faran molt més fàcil el plantejament inicial i permetrà visualitzar clarament els objectius necessaris per obtenir una estratègia adequada.

Els set enfocaments erronis són:

  • El lideratge del canvi es pot delegar. Impossible de fer-ho si es vol tenir èxit. La punta de llança ha d’estar liderada sempre pel CEO, Director General o Gerent, ja que sense la seva implicació o compromís la Transformació Digital no podrà materialitzar-se. No oblidem que també serà imprescindible la participació de tota l’organització.
  • Tot el que no sigui digital, sobra. A les empreses un pilar imprescindible són les persones amb el que no només el canvi ve del digital. Hi ha un procés de cultura empresarial que implica la incorporació del digital sense perdre de vista els valors i la cultura de l’organització. No tot el tradicional s’ha de canviar. Gran part dels processos anteriors cal mantenir-los, solament necessiten revisió i millora.
  • Si triem la tecnologia adequada, l’èxit està garantit. Si les persones vinculades al canvi no són capaços d’evolucionar cap a aquest, serà impossible que la tecnologia funcioni. La transformació digital va de persones que se serveixen de tecnologia per millorar. Per molt que utilitzem eines digitals, si a l’hora de fidelitzara un client no es posa el focus en aquest, ni s’estableix una relació humana, difícilment s’obtindrà l’objectiu.
  • Amb les millores, ens sobrarà personal. La introducció de tecnologia permet incrementar l’eficàcia i la productivitat, entre altres aspectes, i per extensió, en la majoria dels casos es fa necessària les persones que implementin dia a dia aquests nous processos. L’empresa necessita personal i si la digitalització permet una major activitat, aquesta generarà un major benefici. El bucle, més productivitat, més benefici, per tant serà imprescindible.
  • És solament per a les noves generacions. En qualsevol empresa, el seu patrimoni ha de combinar-se amb l’experiència de les persones que fa molt temps juntament amb la saba nova dels joves. Renunciar a una d’elles, porta al fracàs. La Transformació Digital no és una excepció. Cada integrant de l’organització tindrà la seva adaptació. Potser els més veterans necessitessin formació i els joves hauran d’impregnar-se de la cultura empresarial.
  • El màrqueting online ho és tot. Amb una bona web i una presència a les xarxes socials no és suficient. La Transformació Digital va més enllà i implica canvis en els models de negoci i noves visions que provoquen la sortida de la zona de confort de l’organització.
  • És necessària una gran inversió. En la majoria dels casos és totalment fals. La implementació gradual dels processos de millora fan totalment viable la Transformació Digital en el que fa referència al tema econòmic. La eficàcia més gran, sostinguda en el temps fa incrementar els recursos disponibles i per tant destinar part d’aquests a les millores constants que es requereixen per al canvi. No fer-ho suposa deixar d’estar al mercat.

Segur que hi ha molts més. Aquests són els que considero més importants per iniciar el procés d’anàlisi en qualsevol empresa que s’estigui plantejant la Transformació Digital.

Analogía Comunicación Digital
Terrassa, 12 de juny de 2018

Recent Posts

Leave a Comment

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Contacte con nosotros

Envíenos un correo electrónico y contactaremos con usted a la mayor brevedad posible.

Not readable? Change text. captcha txt